{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda prihvatio nacrt budžeta FBiH za 2007.

F
15.3.2007. u 16:12
0
0
Dom naroda prihvatio nacrt budžeta FBiH za 2007.
0
Dom naroda prihvatio nacrt budžeta FBiH za 2007.
Nacrt budžeta Federacije Bosne i Hercegovine kojim je Federalna vlada predvidjela za ovu godinu oko 1.313.000.000 KM za finansiranje u Federaciji odobrio je Dom naroda Federalnog parlamenta na današnjoj sjednici u Sarajevu.
Nacrt je odobren 7. marta i u federalnom Predstavničkom domu.

Prijedlog konačnog teksta budžeta treba da uputi u Parlament budući saziv Federalne vlade jer njen aktuelni sastav ne može više odlučivati.

Nova vlada će kod izrade prijedloga budžeta razmotriti poslaničke primjedbe, izrečene 7. marta i danas u Parlamentu na tekst Nacrta budžeta.

Zajednička karakteristika primjedbi iz dva parlamentarna doma je da Vlada nije planirala dovoljno novca za implementaciju zakona o pravima demobiliziriranih boraca. Danas su predstavnici boračkih udruženja iz obiju armijskih komponenti zatražili od Vlade da planiranih 50 miliona KM za ove namjene uveća još za 100 miliona.

Primjedbe izrečene u Parlamentu od poslanika su i da u prijedlog budžeta treba vratiti dosadašnji grant za pomoć Bosanskopodrinjskom, Livanjskom i Posavskom kantonu te osiguratii više novca za poticaj poljoprivredi, zdravstvu i za održivi povratak.

Da bi postao operativan, konačan tekst budžeta FBiH za 2007. godinu mora biti potvrđen u Parlamentu do 31. marta ove godine jer tada ističe nadomješćujuća Odluka o privremenom finansiranju FBiH.

Odgovorni tvrde da će rok biti ispoštovan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: