{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda prihvatio nacrt budžeta FBiH za 2007.

F
15.3.2007. u 16:12
0
0
Dom naroda prihvatio nacrt budžeta FBiH za 2007.
0
Dom naroda prihvatio nacrt budžeta FBiH za 2007.
Nacrt budžeta Federacije Bosne i Hercegovine kojim je Federalna vlada predvidjela za ovu godinu oko 1.313.000.000 KM za finansiranje u Federaciji odobrio je Dom naroda Federalnog parlamenta na današnjoj sjednici u Sarajevu.
Nacrt je odobren 7. marta i u federalnom Predstavničkom domu.

Prijedlog konačnog teksta budžeta treba da uputi u Parlament budući saziv Federalne vlade jer njen aktuelni sastav ne može više odlučivati.

Nova vlada će kod izrade prijedloga budžeta razmotriti poslaničke primjedbe, izrečene 7. marta i danas u Parlamentu na tekst Nacrta budžeta.

Zajednička karakteristika primjedbi iz dva parlamentarna doma je da Vlada nije planirala dovoljno novca za implementaciju zakona o pravima demobiliziriranih boraca. Danas su predstavnici boračkih udruženja iz obiju armijskih komponenti zatražili od Vlade da planiranih 50 miliona KM za ove namjene uveća još za 100 miliona.

Primjedbe izrečene u Parlamentu od poslanika su i da u prijedlog budžeta treba vratiti dosadašnji grant za pomoć Bosanskopodrinjskom, Livanjskom i Posavskom kantonu te osiguratii više novca za poticaj poljoprivredi, zdravstvu i za održivi povratak.

Da bi postao operativan, konačan tekst budžeta FBiH za 2007. godinu mora biti potvrđen u Parlamentu do 31. marta ove godine jer tada ističe nadomješćujuća Odluka o privremenom finansiranju FBiH.

Odgovorni tvrde da će rok biti ispoštovan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: