{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda ponovo o starim štedišama

F
28.9.2009. u 06:13
0
1
Dom naroda ponovo o starim štedišama
0
Dom naroda ponovo o starim štedišama
Foto: Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Stjepan Krešić sazvao je u Sarajevu 25. sjednicu tog zakonodavnog tijela.
Nekoliko zakona je najavljeno za raspravu po hitnom i skraćenom postupku, a to su zakoni o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije BiH, zatim o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije te o početnom bilansu stanja preduzeća i banaka.

U najavljenom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji BiH te nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, zatim o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH te zakona o izmjenama Zakona o eksproprijaciji.

Na prethodnom zasjedanju federalnog Doma naroda, održanom 15. septembra, delegati su prihvatili Nacrt zakona o fiskalnim sistemima, Nacrt zakona o organskoj poljoprivredi u Federaciji BiH, Nacrt zakon o dopuni Zakona o posredovanju u privatnom osiguranju te Nacrt zakona o mladima Federacije BiH.

Nakon dugotrajne rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim jedinicima (predlagača Nusreta Sirće i Mirsada Zaimovića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH), izjašnjavanje je odgođeno za 90 dana.

Sirćo i Zaimović predložili su u tom tekstu da općina Olovo bude administrativno izmještena iz Zeničko-dobojskog kantona u Sarajevski kanton jer, kako su obrazložili, njeni stanovnici trpe velike probleme zbog nefunkcionalne upućenosti na sadašnje kantonalno sjedište Zenicu, naročito prilikom liječenja.

Olovo je oduvijek bilo upućenije na Sarajevo, teritorijalno, ekonomski i na sve druge načine, ističu predlagači - poslanici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: