Dom naroda Parlamenta FBiH u srijedu treba raspravljati o budžetu za 2019. godinu

Piše: Er. M./Klix.ba
15.2.2019. u 11:58
4
3
Dom naroda Parlamenta FBiH u srijedu treba raspravljati o budžetu za 2019. godinu
4
Dom naroda Parlamenta FBiH u srijedu treba raspravljati o budžetu za 2019. godinu Foto: E. H./Klix.ba
Novoizabrani delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu bi trebalo da se izjasne o Prijedlogu budžeta FBiH za 2019. godinu.
Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara uputila je poziv novoizabranim delegatima za konstituirajuću sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH, a koja će biti održana 20. februara 2019. godine u 11 sati.

Ona je predložila da se na dnevnom redu nađe izbor privremenih radnih tijela Doma naroda Parlamenta FBiH, Izvještaj Privremene mandatno-imunitetske komisije, davanje zakletve i izbor predsjedavajućeg i potpredsjedavajućih Doma naroda Parlamenta FBiH.

Na dnevnom redu također bi trebalo da se nađe i izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, Prijedlog budžeta FBiH za 2019. godinu (hitni postupak), Prijedlog zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2019. godinu (hitni postupak), Prijedlog zakona o dopuni Zakona o budžetima u FBiH (hitni postupak), kao i davanje saglasnosti na finansijske planove Fedralnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i Federalnog zavoda za zapošljavanje.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: