Zakazana sjednica
3

Dom naroda Parlamenta FBiH u petak o Zakonu o prekršajima

Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovina u petak će na redovnoj sjednici razmatrati 18 tačaka koje se nalaze na dnevnom redu.

Pred delegatima će se naći Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode - hitni postupak, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima - skraćeni postupak, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine - skraćeni postupak i Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH izjasnit će se i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom (predlagač: Aljoša Čampara, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH), Nacrt zakona o zaštiti zraka, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, Nacrt zakona o poticanju razvoja male privrede u Federaciji Bosne i Hercegovine, Nacrt zakona o podršci porodicama s djecom u FBiH i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

Na dnevnom redu nalazi se i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Okvirnom sporazumu o zajmu između Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) i Bosne i Hercegovine za realizaciju Projekta "lzgradnja Regionalnog vodovoda Plava voda", Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu (konsolidovani) i Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2018. godinu (Anex l), Izvještaj o poslovanju Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu s lnformacijom o subjektima bankarskog sistema Federacije Bosne i Hercegovine sa stanjem na 31. decembar 2018. godine i Izvještaj o radu samostalnog odjela Ombudsmena za bankarski sistem Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

Delegati će se izjasniti i o Analitičkom izvještaju o radu Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2018. godinu, ali i o izvještajima o radu i finansijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.