BiH
0

Dom naroda Parlamenta BiH odbio principe prijedloga zakona o denacionalizaciji

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas, u nastavku ranije prekinute sjednice, nije podržao principe prijedloga zakona o denacionalizaciji.

Protiv principa predloženog zakona bili su delegati iz srpskog naroda.

Šefica Kluba poslanika srpskog naroda Dušanka Majkić je prije izjašnjavanja izrazila žaljenje što Kolegij Doma naroda nije imao razumijevanja i sačekao javnu raspravu o prijedlogu ovog zakona zakazanu za sutra te što ovaj dom mora donijeti konačnu odluku prije nego čuje meritorna mišljenja o predloženom zakonu.

Nakon završetka ove počela je nova sjednica Doma naroda na kojoj bi delegati trebali razmatrati principe dvaju zakona iz reforme policije. Radi se o prijedlogu zakona o neovisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH i prijedlogu zakona o direkciji za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi BiH.

Također bi trebao biti razmatran i prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. i prijedlog zakona o sportu BiH te još jedan broj zakonskih prijedloga.