|

Dom naroda nije formirao Klub Srba, Handžić tvrdi da radi suprotno Ustavu

Dom naroda nije formirao Klub Srba, Handžić tvrdi da radi suprotno Ustavu
75
A. D.
4.10.2019. u 13:58
24
komentara
75

dijeljenja
Dom naroda nije formirao Klub Srba, Handžić tvrdi da radi suprotno Ustavu Foto: I. Š./Klix.ba
Klub delegata Srba u Domu naroda danas nije završio svoje konstituiranje. Nije bilo kvoruma na sjednici Kluba održanoj u traženoj pauzi današnjeg zasjedanja Doma naroda Federalnog parlamenta.
Delegat iz reda ostalih Vibor Handžić (Naša stranka) izjavio je da Dom naroda radi protivno Ustavu i Poslovniku o radu.

"Klub Srba, koji je uredno popunjen i izabran, ne može da završi konstituirajuću sjednicu, jer se predstavnici SDA, SNSD-a i ostalih predstavnika, osim delegata iz reda SDP-a, ne pojavljuju na nastavku konstituirajuće sjednice Kluba. Osnovna svrha Doma naroda je da štite vitalne interese naroda. To što Dom naroda također raspravlja i o sadržaju zakona, kao i Zastupnički dom Parlamenta FBiH, je potpuno poremećena procedura u fabričkim postavkama", naveo je on.

Neformirani klubovi, dodaje, ne mogu štititi vitalni interes, čime se onda postavlja pitanje potrebe postojanja Doma naroda uopće.

"Na stranu što Naša stranka u svojoj viziji Ustava FBiH svakako smatra da Dom naroda kao organ treba ukinuti, a mehanizam zaštite vitalnih interesa prebaciti u Zastupnički dom. Simptomatično je i to što se na sjednici Doma naroda za ova prava borimo kolega Aner Žuljević i ja, koji pripadamo predstavnicima Ostalih u Domu naroda, koji dodatno nemamo zagarantirana nikakva poslovnička i parlamentarna prava u smislu prisustva Kolegiju doma i organizovanja u Klub Ostalih", zaključio je on.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...