{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda danas odlučuje da li će u Izborni proces uvesti videonadzor i skeniranje listića

F
FENA
26.4.2018. u 07:53
5
18
Dom naroda danas odlučuje da li će u Izborni proces uvesti videonadzor i skeniranje listića
5
Dom naroda danas odlučuje da li će u Izborni proces uvesti videonadzor i skeniranje listića
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku.
Predložene izmjene, koje je ranije podržao Predstavnički dom državnog parlamenta, predviđaju optičko skeniranje glasačkih listića, uvođenje videonadzora na glasačka mjesta i uzimanje otisaka prstiju.

Dom naroda PSBiH je na prošloj sjednici, nakon diskusije o zahtjevu Predstavničkog doma državnog parlamenta da se predloženi zakon razmatra po hitnom postupku, usvojio zaključak koji je predložio Klub hrvatskih delegata da se odgodi izjašnjenje o tom zahtjevu.

Također je tada zaključeno da Dom naroda zaduži Centralnu izbornu komisiju BiH, Agenciju za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH, Vijeće ministara BiH i Agenciju za javne nabavke BiH, da u roku od sedam dana od usvajanja ovog zaključka dostave mišljenje o predloženom zakonu, svako iz okvira svoje nadležnosti.

Zaključkom je definirano i da naredna sjednica Doma naroda bude održana najdalje do 26. aprila.

Delegati bi trebalo da razmatraju i nekoliko zakonskih prijedloga u prvom čitanju, a na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o potvrđivanju Odluke Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta generala u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: