{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda danas odlučuje da li će u Izborni proces uvesti videonadzor i skeniranje listića

F
26.4.2018. u 07:53
5
18
Dom naroda danas odlučuje da li će u Izborni proces uvesti videonadzor i skeniranje listića
5
Dom naroda danas odlučuje da li će u Izborni proces uvesti videonadzor i skeniranje listića
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predložene izmjene, koje je ranije podržao Predstavnički dom državnog parlamenta, predviđaju optičko skeniranje glasačkih listića, uvođenje videonadzora na glasačka mjesta i uzimanje otisaka prstiju.

Dom naroda PSBiH je na prošloj sjednici, nakon diskusije o zahtjevu Predstavničkog doma državnog parlamenta da se predloženi zakon razmatra po hitnom postupku, usvojio zaključak koji je predložio Klub hrvatskih delegata da se odgodi izjašnjenje o tom zahtjevu.

Također je tada zaključeno da Dom naroda zaduži Centralnu izbornu komisiju BiH, Agenciju za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH, Vijeće ministara BiH i Agenciju za javne nabavke BiH, da u roku od sedam dana od usvajanja ovog zaključka dostave mišljenje o predloženom zakonu, svako iz okvira svoje nadležnosti.

Zaključkom je definirano i da naredna sjednica Doma naroda bude održana najdalje do 26. aprila.

Delegati bi trebalo da razmatraju i nekoliko zakonskih prijedloga u prvom čitanju, a na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o potvrđivanju Odluke Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta generala u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: