Sjednica uprave Napretka u Splitu
0

Dom na Trebeviću bit će otvoren 5. jula

FENA
U Splitu, u Franjevačkom klerikatu, jučer je održana sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak", saopćeno je iz Ureda glavnoga tajnika toga društva.

Središnja uprava je ovom prilikom zakazala jubilarnu 60. Glavnu skupštinu HKD-a "Napredak" u Fojnici 28. maja te je imenovana komisija za organizaciju Skupštine.

S tim u svezi, upućen je poziv podružnicama HKD-a koje do sada nisu dostavile svoje izvještaje da ih dostave u što kraćem roku radi pripreme zbirnih izvještaja.

Na sjednici je Napretkov multimedijalni centar na Trebeviću proglašen službeno Napretkov dom "Trebević", a njegovo otvaranje bit će upriličeno 5. jula.

Također je bilo riječi i o kadrovskim rješenjima tj. uposlenicima doma, a u narednima danima bit će raspisan konkurs za dizajniranje vizuelnog identiteta Doma.

Budući se uskoro očekuje i službena primopredaja "Očne klinike" na Koševu u Sarajevu, odnosno vraćanje HKD "Napredak", zaključeno je da se do iduće sjednice Središnje uprave dostave svi podaci o trenutnom stanju zgrade kao i popis svega što je potrebno obnoviti.

Središnja uprava pozvala je sve članove Napretka da hodočaste u Zagreb 4. i 5. juna na susret i Svetu misu koju će predvoditi papa Benedikt XVI.