{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom mladih dat na raspolaganje Plenumu u narednih sedam dana

28.2.2014. u 20:24
10
22
Dom mladih dat na raspolaganje Plenumu u narednih sedam dana
10
Dom mladih dat na raspolaganje Plenumu u narednih sedam dana
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo u proširenom sastavu u nastavku svoje sjednice razmatarao je danas molbu Plenuma građana i građanki Kantona Sarajevo za korištenje amfiteatra Doma mladih u Skenderiji u narednom mjesecu.
Kolegij je svojom ranijom odlukom Plenumu stavio na raspolaganje ovaj prostor u proteklih 15 dana na trošak budžetskih sredstava, te se složio da pod istim uslovima bude raspoloživ Plenumu građana i građanki i narednih sedam dana, s tim da će termini korištenja amfiteatra Doma mladih biti dogovoreni s menadžmentom Skenderije.

Radi mogućnosti ostvarivanja socijalnog dijaloga i rješavanja otvorenih pitanja Kolegij je tražio od Plenuma da formira stalno tijelo koje će ga predstavljati i kao takvo biti aktivno uključeno u ostvarivanje dijaloga i dogovora.

Od Plenuma je zatraženo da u skladu sa svojim mogućnostima utiče na prestanak blokade saobraćajnica u Sarajevu, te da se odredi i spram ranije upućenog zahtjeva Koordinacije boračkih udruženja KS da se 01. marta stvore uslovi za nesmetanu organizaciju i održavanje manifestacija povodom Dana nezavisnosti BiH.

Današnjoj sjednici Kolegija prisustvovala je i radna grupa Plenuma građana i građanki KS koja, kako su sami naglasili, nije imala mandat i ovlaštenje da se aktivno uključi u današnji rad proširenog Kolegija Skupštine KS.

Nastavak 33. radne sjednice Skupštine KS održati u utorak 04. marta 2014. godine, na kojoj će se između ostalog razmatrati Prijedlog zakona o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama, te Prijedlog odluke o uslovima i načinu rješavanja stambenog pitanja mladih putem zakupa uz obavezu kupoprodaje stana, saopćeno je iz Pres službe KS.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: