BiH
10

Dom mladih dat na raspolaganje Plenumu u narednih sedam dana

Klix.ba
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo u proširenom sastavu u nastavku svoje sjednice razmatarao je danas molbu Plenuma građana i građanki Kantona Sarajevo za korištenje amfiteatra Doma mladih u Skenderiji u narednom mjesecu.

Kolegij je svojom ranijom odlukom Plenumu stavio na raspolaganje ovaj prostor u proteklih 15 dana na trošak budžetskih sredstava, te se složio da pod istim uslovima bude raspoloživ Plenumu građana i građanki i narednih sedam dana, s tim da će termini korištenja amfiteatra Doma mladih biti dogovoreni s menadžmentom Skenderije.

Radi mogućnosti ostvarivanja socijalnog dijaloga i rješavanja otvorenih pitanja Kolegij je tražio od Plenuma da formira stalno tijelo koje će ga predstavljati i kao takvo biti aktivno uključeno u ostvarivanje dijaloga i dogovora.

Od Plenuma je zatraženo da u skladu sa svojim mogućnostima utiče na prestanak blokade saobraćajnica u Sarajevu, te da se odredi i spram ranije upućenog zahtjeva Koordinacije boračkih udruženja KS da se 01. marta stvore uslovi za nesmetanu organizaciju i održavanje manifestacija povodom Dana nezavisnosti BiH.

Današnjoj sjednici Kolegija prisustvovala je i radna grupa Plenuma građana i građanki KS koja, kako su sami naglasili, nije imala mandat i ovlaštenje da se aktivno uključi u današnji rad proširenog Kolegija Skupštine KS.

Nastavak 33. radne sjednice Skupštine KS održati u utorak 04. marta 2014. godine, na kojoj će se između ostalog razmatrati Prijedlog zakona o taksi prijevozu u Kantonu Sarajevo, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama, te Prijedlog odluke o uslovima i načinu rješavanja stambenog pitanja mladih putem zakupa uz obavezu kupoprodaje stana, saopćeno je iz Pres službe KS.