|

Dom Blagovac: Mjesto na kojem ćete uživati u trećoj životnoj dobi

Dom Blagovac: Mjesto na kojem ćete uživati u trećoj životnoj dobi
155
Sponzorirani članak
13.6.2016. u 09:11
0
komentara
155

dijeljenja
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Centar za smještaj starijih osoba otvoren je na Blagovcu. Nalazi se u priodnoj oazi, nedaleko od glavne saobraćajnice u Vogošći, a njegova namjena je da bude novi dom osobama treće životne dobi.
Dom Blagovac je kapaciteta 20 kreveta, a korisnicima, osim smještaja, pruža usluge ishrane, osnovne zdravstvene zaštite i njege te fizikalne rehabilitacije. Za brigu o korisnicima zaduženo je medicinsko osoblje - medicinske sestre, medicinski tehničari, fizioterapeut i ljekar opće prakse. Medicinsko osoblje brine i konstantno prati zdravstveno stanje korisnika, dosljedno provodi terapijske procedure, prema uputama ljekara, a za korisnike koji nemaju skrbnika osoblje se stara za recepte i uputnice za specijalističke preglede.

Dom je uređen i namijenjen ne samo za pokretne, već i polupokretne i nepokretne osobe. U Domu se nalazi kupatilo za nepokretne i pokretne osobe, jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne sobe, izdvojeni dio poluintenzivne njege za ležeće pacijente, dnevni boravak, glavna i čajna kuhinja, bazen i dvorište uređeno i prilagođeno za osobe starije životne dobi.

Za polupokretne i nepokretne osobe osigurana su sva medicinska pomagala, a osoblje Doma Blagovac se brine da uljepša i učini što zanimljiviji svaki dan onima koji su odabrali da Blagovac postane njihov novi dom - od dnevne rekreacije, društvenih igara, uživanja u prirodnim ljepotama kojima je dom okružen do izleta i drugih društvenih aktivnosti.

Dom se nalazi na Blagovcu II, broj 20. Prvih pet korisnika bit će primljeno po promotivnoj cijeni od 800 KM za pokretne, a 900 KM za nepokretne.

Također, Ustanova socijalne zaštite Dom Blagovac nudi i mogućnost iznajmljivanja ortopomagala (medicinski kreveti, antidekubitalni madraci, invalidska kolica, toaletna kolica, hodalice, rolatori, toaletna povišenja i ostala pomagala) kao i kućne posjete fizioterapeuta, pregled i rehabilitaciju pacijenata.

Više informacija na Facebook stranici web stranici domblagovac.com, a dodatne informacije ili rezervacije na broj 0038761/803-946.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.