{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doliću ukinut pritvor, određene mu mjere zabrane

F
22.7.2010. u 13:13
0
0
Doliću ukinut pritvor, određene mu mjere zabrane
0
Doliću ukinut pritvor, određene mu mjere zabrane
Sudnica u Sudu BiH
Sud Bosne i Hercegovine donio je 21. jula ove godine rješenje kojim se Darku Doliću, optuženom da je kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane u augustu 1993. počinio zločin nad Bošnjacima na području općine Prozor, ukida pritvor i određuju mjere zabrane.
Doliću je zabranjeno, među ostalim, napuštati boravište i adresu stanovanja, jedino ako je potrebno da se optuženi pojavi pred Sudom ili Tužilaštvom BiH.

Nadležna policijska uprava općine Prozor će organizirati vršenje nasumičnih kontrola optuženog dva puta dnevno radi provjere da li on poštuje izrečenu mjeru.

Doliću je zabranjeno putovati. Privremeno će od njega biti oduzete putne isprave, osobne karte i vozačke dozvole izdate na njegovo ime. Zabranjeno mu je kontaktirati ili uplitati se na bilo koji način s osobama koje su saučesnici u izvršenju ovog krivičnog djela. O krivičnom predmetu koji se vodi protiv njega smije razgovarati samo sa svojim braniocem.

Ove obaveze će trajati dok za tim postoji potreba, a optuženom će biti određen pritvor ako prekrši bilo koju obavezu nametnutu ovim rješenjem, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: