BiH
151

Dokumentarni film "Koliko visoko je nebo" pred švedskom publikom

FENA
Proteklog vikenda APU Network je u Goeteborgu i Stockholmu organizirao dvije veoma uspješne premijere dokumentarnog filma ”Koliko visoko je nebo”, autora i bh. ratnog snimatelja Sulejmana Mulaomerovića.

U diskusijama nakon prikazivanja pored autora učestvovala je i Karin Lissola, drugi sekretar Ambasade Švedske u Sarajevu, a na štokholmskoj premijeri je bila prisutna i nova ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Švedskoj Vesna Ćužić.

Mnogobrojna publika kako u Geteborgu tako i u Stockholmu je iznimno emotivno reagovala na ovaj film i burnim aplauzima pozdravila Sulejmana Mulaomerovića, koji je u ratu u BiH obavljajući svoje zadatke tri puta ranjen.

Prema scenariju Meline Kamerić, u režiji Ismeta Lisice, ovaj dokumentarni film producirala je D&H Agency d.o.o. Sarajevo, dok su koproducenti BHT1 i Omanovic Production iz Stockholma.

APU Network, sa sjedištem u Stockholmu, je mreža koja okuplja mlade bh. intelektualce, poduzetnike i umjetnike u Švedskoj i broji više od 500 članova.

Organiziranjem ovakvih i sličnih događaja APU mreža želi da što više ojača tamošnju bh. zajednicu i stvori uvjete da ona bude važan faktor u razvoju BiH i Švedske.

Na samim promocijama ovog filma članovima mreže i gostima se pružila prilika da se bolje upoznaju i ostvare nove kontakte privatno i poslovno.

Kroz druženje, razmjenu iskustava i znanja naših ljudi iz Švedske i BiH cilj je da se zajednički bore za dalji razvoj i bolju budućnost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz APU Networka.