Odgovor na optužbe
167

Doktorica Dizdarević o stavu KCUS-a: Nisam liječila Šefika Pašagića

I. P.
Zehra DIzdarević (Foto: Screenshot/AJB)
Zehra DIzdarević (Foto: Screenshot/AJB)
Pulmolog Zehra Dizdarević oglasila se povodom saopćenja sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u kojem se navodi da je, kako tvrde, Dizdarević "u kućnim uslovima" liječila preminulog epidemiologa Šefika Dizdarevića.
"Negiram da sam liječila dr. Pašagica i žao mi je što nisam bila u situaciji da ga liječim", rekla je Dizdarević u kratkom saopćenju za javnost.

Kako je objasnila, uzrok smrti se najtačnije utvrđuje obdukcijom koju KUCS na čelu sa Sebijom Izetbegović, kako tvrdi Dizdarević ne obavlja. Također, Dizdarević smatra da je Izetbegović najodgovornija za slučaj dr. Pašagića i "slučaj djeteta kojeg nije htjela primiti".

"Pričom o ljekarima koji su na bolovanju je samo skreće pažnja sa smrti dr. Pašagića", kazala je Dizdarević dodajući kako direktorica KCUS-a "ne pripada akademskoj zajednici" te da "njeno neznanje šteti građanima".

Podsjećamo, dr. Šefik Pašagić bio je priznati stručnjak i član Svjetske zdravstvene organizacije za Jugoistočnu Evropu i član epidemiološke komore SAD-a i BiH. Umro je 5. aprila, a porodica tvrdi da je glavni uzrok smrti nakaradni zdravstveni sistem, a ne koronavirus.