Kao državljanin BiH
0

Doktor Šimić ne može biti izručen Hrvatskoj

FENA
Sarajevski advokat Nikica Gržić u utorak je potvrdio da se doktor Ognjen Šimić koji je na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora nalazi u Bosni i Hercegovini te rekao da ne očekuje da bi on mogao biti izručen hrvatskom pravosuđu.

"Mi 99 posto očekujemo da će Hrvatska vlastima BiH uputiti nalog za njegovo izručenje no Ognjen Šimić je državljanin BiH i stoga on ne može biti izručen", kazao je Gržić u telefonskom razgovoru.

Na upit ima li Šimić i njemačko državljanstvo, Gržić nije mogao potvrdno odgovoriti.

Potvrdio je međutim da je preuzeo Šimićevo zastupanje u pravnim predmetima na teritoriju BiH no istakao je da se to ne odnosi na slučaj vođen pred riječkim sudom s obzirom na to da to vodi drugi advokat.

"O samom predmetu nismo razgovarali", izjavio je Gržić koji se sa Šimićem prvi put sastao u ponedjeljak navečer.

U glavnom gradu BiH živi njegov otac, ugledni doktor Srećko Šimić koji je godinama bio predstojnik Ginekološke klinike u Sarajevu, a sada je u penziji.

Ognjen Šimić doputovao je u Sarajevo u ponedjeljak nakon što ga je Županijski sud u Rijeci osudio na devet godina zatvora zbog 18 slučajeva primanja mita.

Glasnogovornik suda Zoran Sršen izjavio je da sud još nije dobio službenu potvrdu da Šimić ima dvojno državljanstvo, odnosno uz hrvatsko i državljanstvo BiH, te da je policija dobila nalog da za njim raspiše međunarodnu tjeralicu.