|

Dok testiraju filtere Zeničani udišu prašinu iz dimnjaka ArcelorMittala

Dok testiraju filtere Zeničani udišu prašinu iz dimnjaka ArcelorMittala
27
E. M.
7.11.2019. u 16:15
12
komentara
27

dijeljenja
Dok testiraju filtere Zeničani udišu prašinu iz dimnjaka ArcelorMittala Emisije zabilježene iz dimnjaka kompanije (Foto: Čitatelj)
Velike emisije prašine ispuštene su danas iz dimnjaka zeničkog ArcelorMittala. Dok su građani u čudu gledali smeđi dim iz dimnjaka, iz ove kompanije su kazali da su testirali filter na Aglomeraciji.
Događaj je zabilježen oko 14 sati, a brojni građani Zenice su bez komentara posmatrali dim koji je izlazio iz dimnjaka ArcelorMittala Zenica ne znajući o čemu se radi s obzirom da su rijetke ovakve emisije.

Iz ArcelorMittala Zenica su kazali da je izvršeno testiranje Drugog hibridnog filtera na pogonu Aglomeracije.

Dobar dan, kako ste Zeničani? 07.11.2019 u 14:03h#acelormittal #mittal #mordor #so2 #trebamizraka #o2 #zenica

Posted by Edin on Thursday, November 7, 2019


"Obavještavamo građane da smo danas, 7. novembra 2019. imali prvo testiranje Drugog hibridnog filtera na Aglomeraciji. Unaprijed se zahvaljujemo svima na razumijevanju i strpljenju u slučaju povećanih vidljivih emisija prašine sa dimnjaka, koje su posljedica aktivnosti testiranja novog filtera. Za narednu sedmicu, 14. novembra 2019. su planirane prve vruće probe, što znači da smo u završnoj fazi pripreme filtera za puštanje u rad. Radujemo se što ćemo uskoro eliminirati crveni dim sa drugog dimnjaka Aglomeracije", poručili su iz kompanije ArcelorMittal.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...