Olimpijska ljepotica
224

Dok se Sarajevo bori sa smogom, pogled na Bjelašnicu iz zraka ostavlja bez daha

M. G.
Foto: E. Z./Klix.ba
(Foto: E. Z./Klix.ba)
Olimpijska ljepotica Bjelašnica prelijepa je i jedinstvena tokom cijele godine, a fascinantni prizori iz ptičije perspektive, dok se u njenom podnožju Sarajevo guši u smogu, oduzimaju dah.

Iako na Bjelašnici nema snijega, s obzirom da ova zima nije bila darežljiva kada je u pitanju bijeli pokrivač, to ne znači da se raspoloživi uslovi ne mogu iskoristiti na najbolji mogući način.

Građani će na skijanje, ako je suditi po najavama meteorologa, ove zime morati još malo pričekati, no na Bjelašnici se moguće baviti i drugim aktivnostima u kojima brojni posjetioci mogu uživati.

Šetnja na čistom zraku, svakako je jedna od njih, pa su tako brojni građani iskoristili praznični dan kako bi "napunili baterije", pred nadolazeću radnu sedmicu.

Nakon šetnje, neizostavna je i okrepa u jednom od brojnih ugostiteljskih objekata koji se nalaze na našoj olimpijskoj ljepotici, gdje će, bez sumnje, svako pronaći nešto za sebe bilo da su ljubitelji tradicionalne bosanske ili pak internacinalne kuhinje.

Važno je napomenuti da su u toku proširenja smještajnih kapaciteta na našoj najpoznatijoj planini, a kako je zabilježio naš reporter, radovi su u punom jeku.

Bilo kako bilo, iako nam zima ove godine nije bila darežljiva kada su u pitanju snježne padavine, to nije razlog da se ne posjeti suncem okupana Bjelašnica i pluća napune čistim planinskim zrakom.