BiH
0

Dok se ne usvoji budžet FBiH nema invalidnina

Sarajevo-x.com
Isplata invalidnina za decembar 2011. godine obustavljena je dok se ne usvoji budžet FBiH, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata je saopćilo da su, zaključno sa 31. decembrom 2011. godine, završeni poslovi na obračunu invalidnine (lične i porodične) i drugih obaveza prema građanima korisnicima prava iz oblasti BIZ-a. Isplate su planirane u prvoj sedmici 2012. godine.

Budući da su, prema Zakonu o budžetu FBiH, nakon 31. decembra 2011. godine obustavljene sve vrste budžetskih plaćanja i isplata, do usvajanja budžeta za 2012. godinu, nema mogućnosti da se prije toga izvrši isplata krajnjim korisnicima prinadležnosti iz oblasti BIZ-a.

Razmatranje ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH planirano je na sjednicama parlamentarnih domova 10. i 11. januara ove godine.

Isplata invalidnina za decembar 2011. godine, kao i nastavak redovnih mjesečnih isplata tokom cijele 2012. godine uslijedit će u narednih nekoliko dana nakon usvajanja budžeta FBiH za 2012. godinu u Federalnom parlamentu, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade FBiH.