{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dok se ne usvoji budžet FBiH nema invalidnina

S
6.1.2012. u 15:50
0
3
Dok se ne usvoji budžet FBiH nema invalidnina
0
Dok se ne usvoji budžet FBiH nema invalidnina
Isplata invalidnina za decembar 2011. godine obustavljena je dok se ne usvoji budžet FBiH, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade FBiH.
Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata je saopćilo da su, zaključno sa 31. decembrom 2011. godine, završeni poslovi na obračunu invalidnine (lične i porodične) i drugih obaveza prema građanima korisnicima prava iz oblasti BIZ-a. Isplate su planirane u prvoj sedmici 2012. godine.

Budući da su, prema Zakonu o budžetu FBiH, nakon 31. decembra 2011. godine obustavljene sve vrste budžetskih plaćanja i isplata, do usvajanja budžeta za 2012. godinu, nema mogućnosti da se prije toga izvrši isplata krajnjim korisnicima prinadležnosti iz oblasti BIZ-a.

Razmatranje ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH planirano je na sjednicama parlamentarnih domova 10. i 11. januara ove godine.

Isplata invalidnina za decembar 2011. godine, kao i nastavak redovnih mjesečnih isplata tokom cijele 2012. godine uslijedit će u narednih nekoliko dana nakon usvajanja budžeta FBiH za 2012. godinu u Federalnom parlamentu, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: