BiH
8

Dok se čeka rješenje Suda KS: Osumnjičeni u "Pravdi" uprkos predloženoj zabrani otišao na posao

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo još uvijek nije primilo rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu koje se odnosi na određivanje mjera zabrane osumnjičenim u predmetu Pravda.

Ovu informaciju potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić.

Tužilaštvo KS čeka obavijest Kantonalnog suda Sarajevo s obzirom na to da je, između ostalog, traženo da se advokatu Kemi Kapuru zabrani obavljanje posla. Kapur je dok se čeka rješenje Suda KS jutros otišao na posao.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji "Pravda", a riječ je o Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Samiri Skorupan i Suadi Hadžić.

Još uvijek se čeka odluka Kantonalnog suda u Sarajevu za određivanje mjera zabrane za Edinu Mutevelić, Emira Karaču, Peru Vukovića, Hajrudina Omerbegovića, Muhameda Hadžiomerovića, Kemu Kapura, Edina Banovića i Muamera Pitu, a na prijedlog Tužilaštva KS.

Također se čeka odluka za određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenoj Lejli Fazlagić, Zoranu Lončaru i Mirsadu Delimustafiću.

Mjere zabrane koje su predložene za osumnjičene su i zabrana napuštanja države, zabrana putovanja, obavljanje rada u službi, sastajenje sa svjedocima i obaveza javljanja nadležnom organu.