Vrši se KDZ pregled
114

Dojavljeno da je u BBI centru postavljena bomba

Klix.ba
U 19:40 sati policiji je dojavljeno kako je u BBI centru postavljena bomba, potvrđeno je za Klix.ba u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako su nam kazali u MUP-u, svi koji su se u tom trenutku nalazili u navedenom centru su evakuisani i u toku je kontradiverzioni pregled. U BBI centru trenutno se nalaze radnici zaduženi sa sigurnost.

"Na teren je izašao i tužilac. Za sada još uvijek nema potvrde da je informacija bila tačna, odnosno da je bomba postavljena", kazao je Salih Musić, glasnogovornik BBI centra za Klix.ba.

Kako nam je kazala jedna od uposlenica centra, uposlenici i ljudi, koji su se u vrijeme dojave bombe našli unutra, nisu stvarali paniku prilikom izlaska. Svi ulazi u centar su zatvoreni.

U BBI centru se nalazi i centralni studio Al Jazeere Balkans, čiji su uposlenici također evakuisani. Zbog vandrene situacije, program navedene televizije neće biti emitovan prema najavljenoj shemi.

Zbog veličine objekta, kazali su nam u MUP-u, KDZ pregled će trajati još nekoliko sati. Više informacija imat ćemo sutra u ranim jutarnjim satima.