Vitez
0

Dojava o bombi u GMS-u lažna

Sarajevo-x.com
Protudiverzioni pregled Shopping centra GMS u Vitezu potvrdio je nagađanja da je dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi lažna.

Potvrdio je to za portal Vitez.info i Sefir Baručija, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona, dodavši da je pregled završen u 12,30 sati. Istu informaciju potvrdio je i vlasnik GMS-a Mirko Šakić, navodeći kako će se radnici vratiti na svoja radna mjesta.

Šakić odbacuje mogućnost da se radi o bilo kakvoj vrsti ucjene ili kamatarenju. Iako je već bio na meti lopova, koji su mu otuđili industrijski stroj, rovokopač, tvrdi kako uzimanja reketa uopće nema u Vitezu. „Reketarenja nema. Ima krađa, a to nam je postao normalan način života“, kaže Šakić. Uvjerenja je, kako kaže da je u slučaju dojave o postavljenoj bombi, „u pitanju neki šaljivdžija, koji je na ovaj način htio skrenuti pažnju s FIS-a, gdje se dogodila eksplozija“, rekao je za Vitez.info.Šakić na dan dojave o postavljanju bombe. „Mislim da je neko iskoristio tragediju u FIS-u da bi s nama napravio neslanu šalu“, kaže vlasnik GMS-a Mirko Šakić.

Podsjetimo, svi uposlenici GMS-a u Vitezu, njih više oko 150, u ponedjeljak su, nešto poslije 15 sati, evakuirani sa svojih radnih mjesta zbog dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi u tom prodajnom objektu, smještenom preko puta TC FIS.