BiH
0

Dogs Trust u julu uz besplatnu sterilizaciju nudi i dodatni poklon

Klix.ba
Fondacija Dogs Trust počela je 29. juna još jednu turu paketa besplatne sterilizacije za vlasničke pse, a sada nude i dodatni poklon - tretman protiv krpelja i buha samo tokom ljeta.

"Sa nastavkom cjelogodišnje podrške za besplatnu sterilizaciju i dodatnu veterinarsku obradu pasa u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu, od 29. juna ulazimo u još jednu kampanju namijenjenu vlasničkim psima. U dodatku besplatnoj sterilizaciji, vakcini protiv bjesnila, tretmana protiv crijevnih parazita i mikročipa, ovoga ljeta svim vlasnicima pasa čiji će psi biti sterilisani kroz naš program do 31. jula, dodajemo i poklon prikladan ljetu – tretman protiv buha i krpelja", istakli su iz Dogs Trusta.

Sa 1.251 psom lutalicom koji je sterilisan tokom zadnje kampanje masovne sterilizacije, od 1. do 27. juna ukupan broj pasa sterilisanih kroz program Fondacije Dogs Trust popeo se na 12.507.

"Još jednom napominjemo da bi očite koristi podrške Fondacije bile najbolje iskorištene u kombinaciji sa svim drugim mjerama u sistemu za upravljanje populacijom pasa. Fondacija Dogs Trust ostaje spremna da saradnju sa lokalnim vlastima - odgovornim za potpunu i dosljednu provedbu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH - podignemo na nivo partnerstva, te da im u tome damo podršku sa svim svojim raspoloživim resursima", istaknuto je u saopćenju za javnost.