{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Dogs Trust osigurao besplatnu sterilizaciju za vlasničke pse u Tuzlanskom kantonu

Klix.ba
10.8.2017. u 10:00
20
18
Dogs Trust osigurao besplatnu sterilizaciju za vlasničke pse u Tuzlanskom kantonu
20
Dogs Trust osigurao besplatnu sterilizaciju za vlasničke pse u Tuzlanskom kantonu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavništvo Fondacije Dogs Trust od septembra 2017. godine širi svoju podršku kroz finansiranje programa besplatne sterilizacije vlasničkih pasa u Tuzlanskom kantonu. Vlasnici pasa Tuzlanskog kantona moći će pozvati veterinarske klinike koje će učestvovati u ovom programu te zakazati besplatnu sterilizaciju.
Uvjeti za širenje ove podrške, (veterinarske klinike sa timovima stručnjaka koji su prošli usavršavanje koje Fondacija provodi u saradnji sa Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, i koje su se uskladile sa standardima Fondacije, te sporazumi o saradnji sa lokalnim vlastima), sada postoje i u ovom kantonu, te je Dogs Trust odobrio i sredstva za ovu podršku.

Od septembra 2017. godine, vlasnici pasa Tuzlanskog kantona moći će pozvati veterinarske klinike koje će učestvovati u ovom programu, a čiji spisak i kontakt se nalaze na ovoj web stranici, te zakazati besplatnu sterilizaciju za svoje ljubimce, uz koju će pas također besplatno dobiti i vakcinu protiv bjesnila, tretman protiv crijevnih parazita i mikročip.

Fondacija u ovom kantonu već podržava programe masovne sterilizacije napuštenih pasa, te edukacije školske djece.

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust je sa svojom značajnom podrškom u BiH počelo još 2012. godine, gdje danas finansira programe usavršavanja za veterinarska stručnjake, edukacije školske djece i program masovne sterilizacije napuštenih pasa, program za besplatnu obuku pasa – Škola za pse, program edukacije i podizanja svijesti javnosti, a u najavi je i projekat udomljavanja.

Programi Fondacije Dogs Trust otvoreni su na 40 posto teritorije BiH, a u skladu sa svojim resursima, te ostalim uslovima, ova podrška će se širiti diljem zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: