BiH
0

Dogradonačelnik Mitrović primio studente sa "Franklin College" iz Lugana

FENA
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović primio je danas studente iz 50 zemalja svijeta koji pohađaju "Franklin College", američki univerzitet u Luganu, u Švicarskoj, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Oko 30 studenata ovog univerziteta, sa direktorom Odjela političkih nauka profesorom Melvinom Schleinom u okviru studijskih putovanja, svakog semestra posjećuju različite dijelove bivše Jugoslavije.

S obzirom na interesiranja koja su iskazali studenti iz Lugana tokom današnjeg susreta u Gradskoj upravi, zamjenik gradonačelnice Mitrović ukratko ih je upoznao sa historijom grada Sarajeva, trenutnom političkom situacijom u zemlji i Sarajevu, osvrnuvši se na uređenje i upravljanje gradom i državom, aktivnosti koje vodimo u cilju ulaska BiH u Evropsku uniju, razvoj ekonomije i zimskog turizma, te status mladih.

Zamjenik gradonačelnice Mitrović je istakao da u fizičkom i arhitektonskom smislu Sarajevo danas usitinu poprima izgled modernog funkcionalnog grada.

  • Mnoge zemlje pomogle su njegovu obnovu i mi smo im zbog toga zahvalni. Međutim, i mi ulažemo vlastitu energiju i sredstva kako bi revitalizirali grad i napravili mjesto ugodnog življenja i unosnog poslovanja, rekao je Mitrović.

Dogradonačelnik Mitrović pozdravio je ovakve susrete te studentima iz Lugana ukazao na kontakte sa mladima iz Sarajeva i BiH, koji bi rezultirali konkretnim oblicima saradnje.