{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dogradonačelnik Mitrović primio delegaciju studenata iz Amsterdama

F
8.10.2007. u 17:30
0
0
Dogradonačelnik Mitrović primio delegaciju studenata iz Amsterdama
0
Dogradonačelnik Mitrović primio delegaciju studenata iz Amsterdama
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović primio je danas delegaciju Udruženja studenata politologije "Machiavelli" s Univerziteta Amsterdam (Holandija) koja u okviru istraživačkog projekta o situaciji u zemlji 12 godina nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma boravi u višednevnoj posjeti BiH.
Mitrović ih je ukratko upoznao o političkoj, ekonomskoj i socijalnoj situaciji u BiH i Sarajevu, osvrnuvši se na uređenje i upravljanje gradom i državom, ingerencije i finansiranje Grada Sarajeva, edukaciju birača i razvoj demokracije na ovim prostorima, zapošljavanje, održivost povratka, sigurnosnu situaciju, ulogu medija te na položaj i perspektivu mladih ljudi.

On je istakao kako je Gradska uprava učinila jako puno u definiranju poslova kojima se Grad i treba baviti da bi Sarajevo postalo istinska evropska i svjetska metropola.

-Grad Sarajevo prije svega treba da bude u službi svih građana, njihov servis, koji će u direktnoj komunikaciji omogućiti rješavanje njihovih problema i poboljšanje kvalitete života – istakao je zamjenik gradonačelnice Mitrović te dodao da u fizičkom i arhitektonskom smislu Sarajevo danas uistinu poprima izgled modernog funkcionalnog grada.

Dogradonačelnik Mitrović pozdravio je ovakve susrete te studentima iz Amsterdama ukazao na kontakte s mladima iz Sarajeva i BiH koji bi rezultirali konkretnim oblicima saradnje, saopćeno je iz Gradske uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: