BiH
0

Dogradnja fudbalskog stadiona Otoka

Sarajevo-x.com
Fudbalski stadion Otoka, koji će u narednom periodu biti rekonstruiran i dograđen, posjetili su danas predstavnici Općine Novi Grad predvođeni načelnikom Damirom Hadžićem.

Kako bi se stadion Otoka u narednom periodu stavio u funkciju, planirano je da se u prvoj fazi sanira podtribinski prostor, postave stolice na postojećoj betonskoj tribini, te izgradi istočna tribina pekoputa Olimpijskog bazena.

Općina Novi Grad Sarajevo je za prvu fazu izdvojila 700.000 KM.

Izradom idejnog projekta bit će projektiran izgled nove sjeverne i južne tribine, postavljanje novog terena sa plastičnom travom, rasvjeta, i svi prateći objekti koji će se nalaziti pod sjevenom i zapadnom tribinom.

“Cilj Općine Novi Grad je izgraditi stadion koji će doseći UEFA standarde ne remeteći postojeći regulacioni plan koji su stadionu dali minimum prostora. Vizija je dati izgled stadiona po uzoru na poznate objekte kao što je naprimjer stadion Boca Juniora 'La bombonera', rekao je načelnik Damir Hadžić, dodajući da je ovo jedan od niza projekata Općine, što dokazuje koliko joj je stalo do razvoja sporta, a to znači fizičkog zdravlja djece i omladine.

Naime, Općina je prošle godine zaštitila od propadanja armirano-betonsku konstukciju tribine, te betonskih elemenata unutar podtribinskog prostora sa savremenim hidroizolacijskim materijalima koji su otporni na mraz i habanje, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.