{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dogovorene aktivnosti tima za sigurnost drumskog saobraćaj

F
5.8.2009. u 17:22
0
0
Dogovorene aktivnosti tima za sigurnost drumskog saobraćaj
0
Dogovorene aktivnosti tima za sigurnost drumskog saobraćaj
Ekspertni tim za analizu i koordinaciju provođenja mjera iz Akcionog plana za provođenje mjera iz dokumenta “Polazne osnove strategije sigurnosti drumskog saobraćaja 2008-2013.” danas je na sastanku u FMUP-u dogovorio daljnje aktivnosti ovog tima u narednom periodu.
Kako je saopćeno, dogovoreno je održavanje okruglog stola o analizi uzročnika saobraćajnih nezgoda na području FBiH krajem septembra te provođenje nove jednomjesečne kampanje FMUP-a sa svim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

Cilj i ove kampanje je smanjenje broja saobraćajnih nesreća te broja poginulih i teže nastradalih na cestama u FBiH.

Na sastanku je raspravljano i o potrebi obilježavanja radarskih uređaja postavljenih uz putne komunikacije u FBiH.

Stav Ekspertnog tima je da treba obilježiti radarske zone kontrole mjerenja brzine na svim lokacijama gdje su postavljene instalacije za korištenje uređaja za mjerenje brzine, kao i zona gdje se vrši mjerenje brzine pokretnim radarima.

Postavljanje saobraćajnih znakova sa dopunskim tablama sa obavještenjima o radarskim kontrolama treba izvršiti Federalno ministarstvo prometa i komunikacija (Direkcije cesta FBiH) kada Ministarstvo transporta i komunikacija BiH izvrši izmjene postojećeg pravilnika koji regulira ovu oblast, rečeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: