Sjednica predsjedništva HDZ-a
0

Dogovorena izborna strategija

FENA
Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH održalo je danas u Zenici svoju 27. sjednicu na kojoj je razgovarano o planu obilježavanja 20. godišnjice HDZBiH i planu predizbornih aktivnosti ove stranke za predstojeće opće izbore.

„Sigurno smo jedna od prvih stranaka koja ide u pravcu izborne kampanje i danas smo definirali središnji izborni stožer u kojeg su ušli čanovi našeg Predsjedništva, predsjednici županijskih organizacija, predstavnici u Tajništvu i jedan dio osoba za koje vjerujemo da će biti osvježenje u djelovanju HDZBiH u ovoj kampanji.

Dogovorili smo aktivnosti izrade izborne strategije koja bi trebala biti napravljena do 28. sjednice koja će biti održana 25. februara u Busovači“, izjavio je nakon sjednice Dragan Čović, predsjednik HDZBiH.

Na sjednici je razgovarano i o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu u Republici Hrvatskoj.

„Dogovorili smo da ćemo u petak, 5. februara, predsjednici Vlade R Hrvatske Jadranki Kosor i njenim suradnicima u Zagrebu iznijeti zaključke kako bi na pravi način mogli reagirati. Republika Hrvatska ima svoj briselsku put i ne želimo medijski špekulirati. Odredili smo vodstvo stranke, koje predvode Rade Bošnjak i Ivo Lužanski da zajedno sa još tri, četiri člana Predsjedništva naprave komentar onoga što su pročitali i vide koje su to eventualne posljedice za građane BiH“, rekao je Čović.

Za novog člana Predsjedništva stranke, kooptiran je Vilim Primorac.

“Informirao sam kolege da sam obavio razgovore sa članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem, da uskoro imam sastanak sa Mladenom Ivanićem itd. U ponedjeljak je sastanak svih hrvatskih stranaka, potpisnica Kreševske deklaracije o čemu smo danas također razgovarali“, izjavio je večeras u Zenici, Dragan Čović, predsjednik HDZBiH.

Čović je danas sa načelnicima 17 općina razgovarao o finansiranju Radija Herceg-Bosne i sudjelovanje u vlasničkoj strukturi ovog radija.

„Neka prije svega oni koji su odgovorni za finansiranje ovih kuća, a to su županijske institucije vlasti u Hercegovini koje su preuzele obavezu, pokušaju riješiti problem u roku od 15 do 20 dana. Ako oni to nisu u stanju, HDZBiH će sve učiniti da to trajno riješi“, izjavio je Čović.

Nakon završetka sjednice stranačkog vrha, članovi Predsjedništva HDZBiH u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ prisustvovali su svečanoj akademiji koja je organizovana povodom obilježavanja 20. godišnjice Općinskog odbora HDZBiH Zenica.