{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dogovoren iznos školarine u zimskom semestru

F
10.7.2007. u 13:10
0
0
Dogovoren iznos školarine u zimskom semestru
0
Dogovoren iznos školarine u zimskom semestru
Predstavnici Rektorata Banjalučkog univerziteta i Studentske organizacije Univerziteta u Banjoj Luci postigli su sinoć dogovor o visini školarina za zimski semestar i ona će iznositi dvije trećine prošlogodišnjeg iznosa, dok će cijena studija za ljetni semestar biti naknadno utvrđena.
Na većini fakulteta iznos koji će se plaćati u zimskom semestru bit će 290 KM, što će studenti moći platiti u dvije rate, kazao je predsjednik SOBL-a Dejan Kragulj.

Studenti koji obnavljaju godinu plaćat će 150 KM, s tim da se on umanjuje za broj položenih ispita na godini koja se obnavlja.

SOBL će zajedno s Univerzitetom u Banjoj Luci tražiti da se u budžetu RS-a osigura veći iznos za visoko obrazovanje da bi troškovi studija ostali na prošlogodišnjem nivou, odnosno da bi studenti u ljetnom semestru platili jednu trećinu iznosa prošlogodišnje školarine.

Predstavnici SOBL-a i rektor Banjalučkog univerziteta Stanko Stanić razgovarali su i o povećanju broja studenata koji se finansiraju iz budžeta RS-a na fakultetima na kojima postoji mala zainteresovanost za upis.

Na sastanku je dogovoreno da od Ministarstva prosvjete i kulture RS-a bude zatraženo da Odluka o upisu studenata bude izmijenjena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: