SDP BiH
0

"Dogovor SDA i SNSD-a platit će građani BiH"

FENA
Produženje Odluke o kvaliteti tečnih goriva za dva mjeseca, a kojom se praktično omogućuje Dodikovoj rafineriji da i dalje proizvodi i plasira gorivo loše kvalitete i koje ne zadovoljava evropske standarde, predstavlja potez državne vlade koji je direktno usmjeren protiv interesa građana naše zemlje, saopćeno je iz SDP-a BiH.

U saopćenju se navodi kako nema nikakve sumnje da se radi isključivo o političkoj trgovini, prije svega SDA i SNSD-a, zbog koje ćemo svi osjećati posljedice nesagledivih razmjera.

Dodaje se da je prilikom prodaje Rafinerije Bosanski Brod ruskoj firmi od Dodikove vlade prije nekoliko godina, već rafinerija bila dovedena u povlašten položaj "čime su narušene evropske direktive i standardi kada su u pitanju tečna goriva".

"Novom sramotnom odlukom Vijeća ministara koju je proveo Sadik Ahmetović pod pokroviteljstvom Sulejmana Tihića razmijenjene su praktično kriminalne koncesije između SDA i SNSD-a koje će na kraju svojim zdravljem platiti građani BiH", ističe se u saopćenju.

SDPBiH upozorava vladajuću koaliciju da prestanu s neprincipijelnim odlukama rukovođeni isključivo svojim i interesima ličnih tajkuna, te konstantnim pokušajima da građane BiH pretvaraju u svoje pokusne kuniće.

SDP-e će se zajedno s građanima pobrinuti da nakon izbora dobijemo bitno drugačiju i novu vlast, saopćeno je iz te stranke.