Događaj u Atini neće štetiti odnosima BiH i Grčke

F
FENA
4.12.2008. u 12:45
0
12
Događaj u Atini neće štetiti odnosima BiH i Grčke
0
Događaj u Atini neće štetiti odnosima BiH i Grčke Atina
Predstavnici Ambasade BiH u Atini i Ministarstva vanjskih poslova Grčke izrazili su uvjerenje da posljednji akt u kojem je zapaljeno vozilo Ambasade naše zemlje ni u kom smislu neće štetiti veoma dobrim i prijateljskim odnosima između BiH i Republike Grčke, izjavio je Feni Zlatan Burzić, savjetnik u kabinetu ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja.
Prema novim informacijama o ovom događaju koje je naveo Burzić, tokom noći između 2. i 3. decembra zapaljeno je službeno vozilo Ambasade BiH u Atini 'volvo', koje je bilo parkirano na trotoaru u ulici Andrea Papandreou br. 85-87, ispred prostorija lokalne banke s videonadzorom.

Načinjena je velika materijalna šteta, ali očito da je uslijedila brza intervencija nadležnih službi i vozilo nije potpuno izgorjelo, kaže Burzić.

Odmah nakon saznanja o incidentu, Ambasada je jučer ujutro notom izvijestila Ministarstvo vanjskih poslova Republike Grčke i zatražila asistenciju u pribavljanju policijskog zapisnika radi vođenja procedure za naknadu štete.

Kasnije tokom dana Ambasada BiH u Atini je Ministarstvu vanjskih poslova Republike Grčke uputila drugu notu kojom je zahtijevana pojačana zaštita službenih prostorija i osoblja, osiguranje vozila za potrebe Ambasade do nabavke novog vozila i uklanjanje zapaljenog vozila s mjesta događaja.


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: