U ponedjeljak
0

Dodjela priznanja Grada Sarajeva

FENA
U Vijećnici u ponedjeljak, 21. jula u 20 sati održat će se svečana ceremonija dodjele priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" i "Počasni građanin Grada Sarajeva".

Dobitnici priznanja “Počasni građani Grada Sarajeva” su Ahmet Kemal Baysak, počasni konzul BiH u Republici Turskoj i Klaus Kloth, rukovodilac Odjeljenja za njegovanje gradskih partnerstava u pobratimskom Gradu Friedrichshafenu.

Dobitnici priznanja “Plaketa Grada Sarajeva” su Bernd Fuchs, inicijator, osnivač i predsjedavjući Partnerskog uduženja “Pro Sarajevo” iz Friedrichshafena, Hans-Dieter Litges, bivši nastavnik Graf-Zeppelin Gimnazije iz Friedrichshafena i član Upravnog odbora Partnerskog udruženja “Pro Sarajevo”.

Plaketu Grada će dobiti i Refik Akova iz Turske, osnivač Udruženja “Bosna-Sandžak dernek”, prvog zvaničnog udruženja Bošnjaka registrovanog na nivou države Turske, te Mustafa Sevinç, novinar i sportski reporter iz Burse koji je porijeklom iz BiH.

Priznanja Grada Sarajeva dobitnicima će uručiti gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, a dobitnike će proglasiti zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Tatjana Ljijić-Mijatović.

U umjetničkom dijelu programa nastupit će primadona sarajevske Opere Amila Bakšić.

Ceremoniji će pored dobitnika priznanja prisustvovati i domaće i strane zvanice, najavljeno je danas iz Gradske službe za odnose s javnošću.