{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodjela nagrade Fondacije Farah Tahribegović

F
7.4.2007. u 11:35
0
0
Dodjela nagrade Fondacije Farah Tahribegović
0
Dodjela nagrade Fondacije Farah Tahribegović
U kinu Prvi maj sinoć je upriličena dodjela nagrade Fondacije Farah Tahribegović. Fondacija Farah Tahribegović je u procesu registracije, a pokrenuta je od prijatelja ove izuzetne mlade žene, koja je preminula u junu prošle godine u 33. godini.
Prijatelji Farah Tahribegović, osnivači Fondacije, odlučili su da svake godine 6. aprila na dan kada je Farah rođena dodjele nagradu "za doprinos razvoju izdavačke djelatnosti, književnosti, bibliotekarstva i opće kulture".

Prva dobitnica nagrade je mlada književnica Lamija Begagić.

Lamija Begagić rođena je 1980. u Zenici. Trenutno živi u Sarajevu. Apsolventica je Odsjeka za južnoslavenske književnosti Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Urednica je književnog web-magazina Omnibus i dječjih časopisa Palčić i 5Plus. Objavljivala priče u zborniku Bun(t)ovna p(r)oza. 2004. osvojila je prvu nagradu na Iskonovom natječaju Ekran priče s pričom "Dvadeset i sedam". U izdavačkim kućama Rende Beograd i Omnibus Sarajevo objavila zbirku priča «Godišnjica mature» prema recentnoj književnoj kritici Lamija Begagić je istonsko osvježenje bh. književne scene.

Prilozi za Fondaciju Farah Tahribegović mogu se uplaćivati na račun: 555-005-81186203-16
Nova Banka Filijala Sarajevo
Svrha uplate: Za Fondaciju Farah Tahirbegović

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: