{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodjela nagrade Fondacije Farah Tahribegović

F
7.4.2007. u 11:35
0
0
Dodjela nagrade Fondacije Farah Tahribegović
0
Dodjela nagrade Fondacije Farah Tahribegović
U kinu Prvi maj sinoć je upriličena dodjela nagrade Fondacije Farah Tahribegović. Fondacija Farah Tahribegović je u procesu registracije, a pokrenuta je od prijatelja ove izuzetne mlade žene, koja je preminula u junu prošle godine u 33. godini.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Prijatelji Farah Tahribegović, osnivači Fondacije, odlučili su da svake godine 6. aprila na dan kada je Farah rođena dodjele nagradu "za doprinos razvoju izdavačke djelatnosti, književnosti, bibliotekarstva i opće kulture".

Prva dobitnica nagrade je mlada književnica Lamija Begagić.

Lamija Begagić rođena je 1980. u Zenici. Trenutno živi u Sarajevu. Apsolventica je Odsjeka za južnoslavenske književnosti Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Urednica je književnog web-magazina Omnibus i dječjih časopisa Palčić i 5Plus. Objavljivala priče u zborniku Bun(t)ovna p(r)oza. 2004. osvojila je prvu nagradu na Iskonovom natječaju Ekran priče s pričom "Dvadeset i sedam". U izdavačkim kućama Rende Beograd i Omnibus Sarajevo objavila zbirku priča «Godišnjica mature» prema recentnoj književnoj kritici Lamija Begagić je istonsko osvježenje bh. književne scene.

Prilozi za Fondaciju Farah Tahribegović mogu se uplaćivati na račun: 555-005-81186203-16
Nova Banka Filijala Sarajevo
Svrha uplate: Za Fondaciju Farah Tahirbegović

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: