BiH
0

Dodjela medalja zahvalnosti bh. policajcima u Tel Avivu

Sarajevo-x.com
Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Kipar sa sjedištem u Tel Avivu Nedeljko Masleša prisustvovao je 11. aprila 2008. godine u Bazi UN mirovnih snaga na Kipru svečanoj ceremoniji dodjele medalja zahvalnosti pripadnicima policijskog kontigenta, među kojima se nalaze i tri policajca iz Bosne i Hercegovine.

Ambasador Masleša je nakon ceremonije dodjele medalja razgovarao sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN i šefom misije na Kipru Elizabeth Spehar i sa komandirom policijskog kontigenta u okviru UN mirovnih snaga Carlom Van Maris.

Elizabeth Spehar se u ime generalnog sekretara UN zahvalila Bosni i Hercegovini na učešću u ovoj misiji, čime naša zemlja daje doprinos naporima UN na sprječavanju sukoba i stvaranju uslova za uspostavljanje i održavanje mira širom svijeta. Izrazila je nadu da će Bosna i Hecegovina i u budućnosti učestvovati u mirovnim misijama UN.

Komandir policijskog kontigenta Van Maris je izrazila zadovoljstvo ukupnim ponašanjem naših policajaca, kako u svakodnevnoj komunikaciji unutar baze, tako i prilikom obavljanja profesionalnih obaveza.

Ambasador Masleša je istakao da naša zemlja učešćem u ovoj i drugim mirovnim misijama dokazuje da je sposobna da bude ravnopravan partner sa drugim članicama UN u pružanju pomoći tamo gdje je ona potrebna.