Osjeća se kao lovina?
167

Dodiku "nije leglo" što ga je Schmidt usporedio sa drvosječom, odgovorio mu na Twitteru

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Lider SNSD-a Milorad Dodik reagovao je na opasku visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, u kojoj kaže da se Dodik "ponaša kao drvosječa u šumi".
Dodiku očigledno nije baš najbolje "sjela" Schmidtova kvalifikacija o njemu pa se oglasio na svom zvaničnom Twitter nalogu.

"Kvalifikacije koje je Christian Schmidt iznio na moj račun govore kako on vidi BiH. Vidi je kao šumu u kojoj sebi daje ulogu lovca. A mi pričamo o kandidatskom statusu. Zvuči kao vic, zar ne", napisao je Dodik na svom Twitter nalogu.

Nije baš najjasnije šta je Dodik pokušao ovim tweetom reći, obzirom da visoki predstavnik u svojoj izjavi nigdje nije spominjao lov, nego se očigledno referirao na Dodikovo bahato ponašanje. Da li se Dodik možda osjeća kao lovina ili je u pitanju nešto drugo, iz navedenog tweeta, ipak, teško je zaključiti.

Podsjećamo, kada je riječ o odnosu sa Miloradom Dodikom, Schmidt je rekao da Dodika poznaje već 15 godina i može mu samo preporučiti da traži razgovor, a ne da koristi verbalne uvrede.

"Dodik dolazi u fazu da ga ljudi neće shvatiti ozbiljno. Neka se on brine o svojoj zemlji, o RS-u i BiH, a međunarodna zajednica neka ne bude njegova briga. Inače, kakav je to nivo rasprava, čemu to? Isto kao drvosječa u šumi se ponaša. Ne, od čovjeka koji obnaša takvu funkciju kao Dodik očekujem da se ponaša ozbiljno, da bude seriozan, pristojan i da se tako odnosi prema svojim političkim protivnicima i prema meni. I želim mu to jasno i reći i poručiti. Nemam namjeru i nisam baš raspoložen na tom nivou da razgovaram uopće", rekao je Schmidt.