BiH
0

Dodikov avion "nastavak bahatosti i skandaloznog trošenja novca"

FENA
Srpska radikalna stranka Republike Srpske (SRSRS) ocijenila je danas da je, utroškom pet miliona dolara za kupovinu aviona predsjedniku Vlade RS-a Miloradu Dodiku, režim SNSD-a "obezbijedio kontinuitet u bahatom i skandaloznom arčenju novca poreskih obveznika i ruganju građanima RS-a“.

U saopćenju radikala RS-a se navodi da je "taj događaj, koji je zgranuo nebrojenu sirotinjsku populaciju, samo dokaz više tvrdnji SRSRS-a da predsjednik Vlade RS-a odavno ne hoda po zemlji“.

"Tako smo nakon Franje Kluza i Rudi Čajaveca dobili i prvog pionira našeg civilnog vazduhoplovstva u liku Milorada Dodika“, navodi se u saopćenju SRSRS-a.

Ova stranka navodi i da će "iz ptičije perspektive RS-a izgledati upravo onako idilično kakvom je predsjednik Vlade i predstavlja, jer se iz tih visina ne vide penzioneri, izbjeglice, invalidi, nezaposleni borci i omladina, kao ni otpušteni radnici s posla niti ojađeni seljaci“.

Dodaje se i da od "nove kompanije AIR-MILE članovi SNSD-a mogu očekivati vazdušnu dostavu Trumanovih jaja, a ostali narod zaprašivanje DDT-ijem.

"Sretno nam letio, sokole, naš!“, zaključuje na kraju SRSRS-a