Milatović ga "iskulirao"
117

Dodika baš pogodila izjava predsjednika Crne Gore o RS-u: "Pustit ćemo ga onda da se sastane samo s muslimanima"

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku očigledno se nije svidjela izjava predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da će posjetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta.
Dodik je rekao da ova izjava "predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma".
Dodik je naveo da je bio u posjeti Skupštini Crne Gore i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da "nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane sa njim".

"Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, vidjet ćemo. Jer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH", naveo je Dodik na društvenoj mreži "X".

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović komentarisao je posjetu Podgorici predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

"Meni je dolazak Dodika, skoro pa nenajavljen, bio pomalo čudan. Gospodin Dodik je predsjednik Republike Srpske, moji stavovi o Bosni i Hercegovini su veoma jasni i doživljavam je kao jednu cjelovitu državu i tu je sva priča koju imam sa gospodinom Dodikom u tom smislu završena", rekao je predsjednik Crne Gore.