|

Dodik žustro s Vukanovićem: Nećeš se baviti mojom porodicom, imat ćeš problema sa mnom

Dodik žustro s Vukanovićem: Nećeš se baviti mojom porodicom, imat ćeš problema sa mnom
108
I.Č.
18.7.2019. u 14:01
95
komentara
108

dijeljenja
Dodik žustro s Vukanovićem: Nećeš se baviti mojom porodicom, imat ćeš problema sa mnom
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je tokom žustre rasprave na sjednici Narodne skupštine RS-a poručio poslaniku Nebojši Vukanoviću, koji djeluje u Klubu SDS-a, da se neće baviti njegovom porodicom jer će imati problema s njim.
Vukanović je na današnjoj sjednici izjavio da se ne bi vodile sulude rasprave u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta da Srbi poznaju svoju povijest, nakon čega je istakao da Dodik podržava izgradnju Pelješkog mosta zbog Slobodana Stankovića i firme Integral.

"Kolinda Grabar-Kitarović je po odlasku na Bleiburg hvalila Milorada Dodika. Pa zamislite kako bi se osjećao iranski ajatolah da ga hvali predsjednik Saudijske Arabije ili Izraela", kazao je Vukanović na početku svog obraćanja.

Prema Vukanovićevim riječima, ne bi trebalo da Srbi izlaze ususret Hrvatima i zastupaju njihove interese nakon svega što im je priređeno tokom proteklog rata i u godinama poslije rata.

"Historijska lekcija: Pelješac ili Stonski rat bili su dio srpskog carstva. Da smo izvukli pouke, ne bismo danas vodili ovako sulude rasprave. Volio bih da poslanici o tome dobro razmisle", istakao je Vukanović.

Poručio je kako su Srbi u prošlosti pravili krupne greške zbog novca, aludirajući na ulogu cara Dušana, te je povukao paralelu s današnjom situacijom.

Dodik mu nije ostao dužan i kazao je da je Vukanović 2018. godine pisao tekst o tome kako Srbi treba da se okrenu Dubrovniku.

"Znam šta si radio dok si bio savjetnik Mladena Bosića, ali nećeš se baviti mojom porodicom i onim što ja radim. Ja vaše porodice ne diram. Nemojte da se igrate životima drugih ljudi jer ćete imati problem sa mnom", kazao je Dodik.

Zapitao se šta treba da uradi da bi Vukanović bio zadovoljan.

"Je li Slobi Stankoviću treba da se onemogući posao? Investitori nas izbjegavaju zbog vaših tekstova. Ozbiljan sukob posoji u BiH. U Federaciji BiH ima 10 kompanija koje posluju milionskim iznosima. U RS-u nema nijedne zbog takvih kao ti", istakao je Dodik.

Dodik je Vukanoviću kazao da je običan cirkusant.
Prijavi grešku


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...