{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik zbog Izetbegovićevog intervjua pozvao predstavnike RS da napuste organe BiH

S
14.11.2017. u 13:29
303
197
Dodik zbog Izetbegovićevog intervjua pozvao predstavnike RS da napuste organe BiH
303
Dodik zbog Izetbegovićevog intervjua pozvao predstavnike RS da napuste organe BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik DNS-a Marko Pavić i predsjednik SP-a Petar Đokić pozivaju srpske predstavnike u državnim institucijama BiH da obustave rad i napuste te institucije zbog izjava Bakira Izetbegovića tokom intervjua za DW.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene koji čine vlast u državnim institucijama BiH da bez odlaganja napuste organe BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS postigle dogovor o zajedničkom odgovoru", navodi se zajedničkom saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rješavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijelom regionu".

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema Republici Srpskoj", naglašava se u saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: