{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Žao mi je Dragana Čovića

F
18.11.2006. u 14:41
0
0
Dodik: Žao mi je Dragana Čovića
0
Dodik: Žao mi je Dragana Čovića
"Žao mi je Dragana Čovića", izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik komentirajući presudu Suda BiH kojom je lider HDZ-a BiH Dragan Čović osuđen na pet godina zatvora za zloupotrebu položaja dok je bio ministar finansija Federacije BiH.
Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ocijenio da je Dragan Čović, zato što je političar, dobio "tako drastičnu kaznu", te da misli da "lider HDZ-a to ne zaslužuje".

"Vi znate moje stavove o sudovima. Ne mogu da vjerujem da u jednom slučaju, gdje je utvrđeno oko pet miliona utaje poreza, dobijete šest mjeseci zatvora, a kod Dragana Čovića za 1,8 miliona dobijete pet godina. To radi isti sud", kazao je Dodik dodajući da će i ova izjava medijima biti protumačena da opet on vrši pritisak na sud, ali da to nije tačno, jer to tvrdi sasvim odgovorno.

Naveo je da se ne želi miješati u pravosuđe i presudu, ali da su "uvjeti koji su se tada dešavali bitno različiti od ovih sada kada se sudi".

"Zaista mi je žao čovjeka", naveo je Dodik i postavio pitanje kako se moglo desiti da se u procesu protiv Čovića krene kao pričom o organiziranom kriminalu, a završi tako da je samo jedna osoba osuđena.

"Kako može da bude organizirani kriminal? Nevjerovatna stvar", zaključio je entitetski premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: