{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Žao mi je Dragana Čovića

F
18.11.2006. u 14:41
0
0
Dodik: Žao mi je Dragana Čovića
0
Dodik: Žao mi je Dragana Čovića
"Žao mi je Dragana Čovića", izjavio je predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik komentirajući presudu Suda BiH kojom je lider HDZ-a BiH Dragan Čović osuđen na pet godina zatvora za zloupotrebu položaja dok je bio ministar finansija Federacije BiH.
Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ocijenio da je Dragan Čović, zato što je političar, dobio "tako drastičnu kaznu", te da misli da "lider HDZ-a to ne zaslužuje".

"Vi znate moje stavove o sudovima. Ne mogu da vjerujem da u jednom slučaju, gdje je utvrđeno oko pet miliona utaje poreza, dobijete šest mjeseci zatvora, a kod Dragana Čovića za 1,8 miliona dobijete pet godina. To radi isti sud", kazao je Dodik dodajući da će i ova izjava medijima biti protumačena da opet on vrši pritisak na sud, ali da to nije tačno, jer to tvrdi sasvim odgovorno.

Naveo je da se ne želi miješati u pravosuđe i presudu, ali da su "uvjeti koji su se tada dešavali bitno različiti od ovih sada kada se sudi".

"Zaista mi je žao čovjeka", naveo je Dodik i postavio pitanje kako se moglo desiti da se u procesu protiv Čovića krene kao pričom o organiziranom kriminalu, a završi tako da je samo jedna osoba osuđena.

"Kako može da bude organizirani kriminal? Nevjerovatna stvar", zaključio je entitetski premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: