{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik zadovoljan prijemom SNSD-a u Socijalističku internacionalu

F
1.7.2008. u 14:56
0
0
Dodik zadovoljan prijemom SNSD-a u Socijalističku internacionalu
0
Dodik zadovoljan prijemom SNSD-a u Socijalističku internacionalu
Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik zadovoljan je što je ta stranka primljena u punopravno članstvo Socijalističke internacionale i pored protivljenja Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i SDP-a Hrvatske.
"Žalim što su SDP BiH i Hrvatske bili protiv našeg članstva. Iako smo ranije imali određene oblike saradnje, ovo što se desilo unijelo je sasvim jedno drugo svijetlo u naše međusobne odnose“, naglasio je danas Dodik na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Ponovivši da je SDPBiH vodila "sistematsku akciju u spriječavanju prijema SNSD-a u punopravno članstvo", Dodik je dodao da ga raduje činjenica da u tome ta stranka nije uspjela, jer je oko 148 partija Socijalističke internacionale podržalo prijem SNSD-a na Kongresu internacionale u ponedjeljak u Atini.

To je veliki uspjeh, rekao je Dodik navodeći da je stranka prešla dug i mukotrpan put gradeći svoju poziciju u toj međunarodnoj asocijaciji.

Najavio je da će u naredom periodu SNSD nastaviti da radi na realizaciji zajedničke politike koja se dogovara na nivou Internacionale i još aktivnije koristiti to članstvo kako bi prezentirala situaciju u RS-u i BiH.

Dodik je i ovom prilikom ponovio da je njegovao stranka favorit narednih lokalnih izbora.

"Očekujemo da ćemo dobiti vlast u više od pola opština u RS-u čime bi značajno rastao naš uticaj na lokalnom nivou“, zaključio je Dodik. SNSD vjeruje da će ponovo dobiti vlast u opštinama koje i trenutno vode njeni kadrovi.

Najavivši da će se ovih dana dana završiti i izvještaj o rezultatima stranke na vlasti u RS-u i BiH, Dodik je naveo da je SNSD bitno promijenio politički, ekonomski i socijalni status RS-a.

"Uspjeli smo vratiti dostojanstvo RS-u i njenim građanima“, zaključio je Dodik.

Odbacio je kao netačne tvrdnje da je SNSD postala stranka bogataša, te da je napustila liniju djelovanja lijevih partija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: