{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Za RS zaključci iz Srebrenice nisu obavezujući

F
13.3.2007. u 16:42
0
0
Dodik: Za RS zaključci iz Srebrenice nisu obavezujući
0
Dodik: Za RS zaključci iz Srebrenice nisu obavezujući
Jučerašnji sastanak u Srebrenici
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predstavnike RS-a ne obavezuju zaključci usvojeni na jučerašnjem sastanku u Srebrenici, potvrdivši da je danas pozvao načelnika i predsjednika Skupšine te općine na sastanak koji bi se održao u utorak i na kojem bi se razmotrila situacija u Srebrenici.
"Usvojeni zaključci na jučerašnjem sastanku vjerovatno su obavezujući za onu grupu koja je tamo i bila, pa neka ih oni i realizariraju“, kazao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci i dodao da on nije ni pročitao zaključke sa sastanka u Srebrenici, te da ih ne može ni da komentira.

Ponovio je stav entitetske vlade da inicijative koje su u skladu s Ustavom i zakonom, bez obzira na to kakve bile i sviđale se ili ne nekome, imaju legitimitet, a da one koje se dešavaju mimo zakona "imat će reakciju u skladu s Ustavom i zakonom“.

On je kazao da "ne vidi šta je toliko dramatično u Srebrenici" pa da se svakodnevno svi bave tim pitanjem.

Situacija u Srebrenici danas, kako je naveo, nije ništa drugačija nego u nekim drugim općinama.

Dodik je dodao i da je presuda Međunarodnog suda pravde u Haagu po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore takva-kakva je i nju ne možemo ni dopuniti ni mijenjati, već samo prihvatiti, a ostaje da se radi na poboljšanju života ne samo u Srebrenici već u čitavoj RS.

"Naravno da će biti poseban aspekt na Srebrenici i zbog toga je sve to za nas redovno pitanje, a ne ništa dramatično niti želimo da ga dramatizujemo“, kazao je Dodik.

Entitetski premijer je ocijenio da je vrijeme da se cijela novonastala situacija oko Srebrenice stabilizuje.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: