{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Za RS zaključci iz Srebrenice nisu obavezujući

F
13.3.2007. u 16:42
0
0
Dodik: Za RS zaključci iz Srebrenice nisu obavezujući
0
Dodik: Za RS zaključci iz Srebrenice nisu obavezujući
Jučerašnji sastanak u Srebrenici
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predstavnike RS-a ne obavezuju zaključci usvojeni na jučerašnjem sastanku u Srebrenici, potvrdivši da je danas pozvao načelnika i predsjednika Skupšine te općine na sastanak koji bi se održao u utorak i na kojem bi se razmotrila situacija u Srebrenici.
"Usvojeni zaključci na jučerašnjem sastanku vjerovatno su obavezujući za onu grupu koja je tamo i bila, pa neka ih oni i realizariraju“, kazao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci i dodao da on nije ni pročitao zaključke sa sastanka u Srebrenici, te da ih ne može ni da komentira.

Ponovio je stav entitetske vlade da inicijative koje su u skladu s Ustavom i zakonom, bez obzira na to kakve bile i sviđale se ili ne nekome, imaju legitimitet, a da one koje se dešavaju mimo zakona "imat će reakciju u skladu s Ustavom i zakonom“.

On je kazao da "ne vidi šta je toliko dramatično u Srebrenici" pa da se svakodnevno svi bave tim pitanjem.

Situacija u Srebrenici danas, kako je naveo, nije ništa drugačija nego u nekim drugim općinama.

Dodik je dodao i da je presuda Međunarodnog suda pravde u Haagu po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore takva-kakva je i nju ne možemo ni dopuniti ni mijenjati, već samo prihvatiti, a ostaje da se radi na poboljšanju života ne samo u Srebrenici već u čitavoj RS.

"Naravno da će biti poseban aspekt na Srebrenici i zbog toga je sve to za nas redovno pitanje, a ne ništa dramatično niti želimo da ga dramatizujemo“, kazao je Dodik.

Entitetski premijer je ocijenio da je vrijeme da se cijela novonastala situacija oko Srebrenice stabilizuje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: