|

Dodik: Za BiH i Đukanovića je najbolje da se odgodi njegova posjeta

Dodik: Za BiH i Đukanovića je najbolje da se odgodi njegova posjeta
8
S
SRNA
25.2.2020. u 07:44
78
komentara
8

dijeljenja
Dodik: Za BiH i Đukanovića je najbolje da se odgodi njegova posjeta Foto: D. Ć./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi i za BiH i za crnogorskog predsjednika Milu Đukanovića bilo najbolje da se odgodi njegova zvanična posjeta našoj zemlji koja je planirana za početak marta.
Dodik je rekao da vjeruje da ovakav njegov stav o Đukanovićevom dolasku pomaže SPC-u u uslovima kada doživljava progon u Crnoj Gori.

On je podsjetio da je crnogorska vlast s jevrejskom, islamskom i katoličkom zajednicom postigla posebne sporazume, a da je samo za SPC i njenu imovinu ostalo da se rješava pitanje putem zakona,i to tako da ta imovina najčešće u znatnom obimu bude oduzeta.

Dodik je dodao da je crnogorska politika "antisrpska" još od priznanja samoproglašenog Kosova.

"Niko nije protiv toga da Đukanović dođe u BiH, ali postavlja se moralno i političko pitanje - kako neki Srbin može dozvoliti da mu se pruži prilika da, dok tamo naši ljudi protestuju, on dođe u Sarajevo i objašnjava šta on hoće, jer je riječ o istom vjerujućem narodu i ovdje je bilo mnogo solidarnosti prema litijama u Crnoj Gori", rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je ranije uputio pismo u kojem je molio parlamentarce Crne Gore da odgode donošenje Zakona o vjeroispovijesti, a i kada su ga usvojili apelovao je da pokušaju razumjeti SPC.

Podsjećamo, u Narodnoj skupštini je 21. februara zaprimljen Dodikov zahtjev za sazivanje posebne sjednice parlamenta tog bh. entiteta o pokretanju vitalnog interesa RS-a na dvije odluke usvojene u Predsjedništvu BiH.
Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...