{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Vlada se neće dvoumiti da raspusti lokalne organe vlasti u Srebrenici

F
25.3.2007. u 17:00
0
0
Dodik: Vlada se neće dvoumiti da raspusti lokalne organe vlasti u Srebrenici
0
Dodik: Vlada se neće dvoumiti da raspusti lokalne organe vlasti u Srebrenici
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije osuđuje donošenje rezolucije Skupštine Opštine Srebrenica kojom se traži izdvajanje ove opštine iz Republike Srpske i taj akt smatra neustavnim, nezakonitim i, s toga, pravno ništavnim i nedopustivim.
Međutim, iako je pravno neobavezujući, pomenuti akt ima uznemirujuće političke posljedice kojima se značajno pogoršava ukupna atmosfera i odnosi u BiH, saopćio je Biro za odnose sa javnošću Vlade RS-a.

Predsjednik Vlade Republike Milorad Dodik naglašava da će, bez obzira na nastojanja bošnjačkih političkih predstavnika, Srebrenica trajno ostati sastavni dio Republike Srpske, a da će svaki pokušaj narušavanja ustavno-pravnog poretka Republike Srpske, biti energično osujećen. To nedvosmisleno potvrđuju i izjave relevantnih političkih subjekata kojima je odbačena mogućnost izdvajanja Srebrenice iz Republike Srpske, navodi se.

Vlada Republike Srpske, uprkos ovim dešavanjima, ostaje opredijeljena da snažno doprinese ekonomskom oporavku i razvoju Srebrenice, čime će ova opština uživati status područja od posebnog interesa.

Dodik je pozvao zvaničnike Opštine Srebrenica "da prekinu sa aktivnostima usmjerenim na narušavanje ustvano-pravnog poretka Republike Srpske" i naglašava da će "svaka odluka opštinskih organa koja bude prozvodila posljedice suprotne Ustavu i zakonima Republike Srpske, biti obustavljena od izvršenja".

Takođe, u slučaju da opštinski organi u Srebrenici nastave sa nepoštivanjem Ustava i zakona Republike Srpske, Vlada se neće dvoumiti da, u skladu sa svoji nadležnostima, raspusti lokalne organe vlasti u Srebrenici i na taj način obezbjedi vladavinu prava na cijeloj teritoriji Republike Srpske, kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: