BiH
0

Dodik: Vlada RS-a nastavlja da njeguje tradiciju NOR-a

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je prisustvujući svečanosti obilježavanja 65. godišnjice Bitke na Kozari da je Kozara veliki simbol, znak stradanja, slobode i istrajnosti i znak svega onoga što čovjeka čini bogatijim u njegovim moralnim životnim opredjeljenjima.

Ističući da su borci narodnooslobodilačkog rata izjednačeni po pravima s borcima odbrambenootadžbinskog rata, Dodik je naglasio da će entitetska vlada nastaviti da njeguje tradiciju NOR-a i borbe protiv fašizma.

„Danas smo posvećeni izgradnji RS-a i s dužnom pažnjom se prisjećamo svih naših borbi u istoriji“, rekao je Dodik i dodao da je RS zajednica u kojoj svi slobodno žive i u kojoj nema diskriminacije bilo koje vrste.

Naglašavajući da se postojanje RS-a i njene policije ne može dovoditi u pitanje, entitetski premijer je istaknuo da se RS nalazi pred novim, razvojnim, ciklusom, pošto je Narodna skupština jučer usvojila Razvojni plan, koji predviđa više od 1,2 milijarde KM za realizaciju razvojnih projekata širom tog bh.entiteta.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Boško Tomić istakao je da je obilježavanje godišnjice Bitke na Kozari obaveza, kako stradanje naroda na ovim prostorima ne bi bila samo uspomena već i opomena za sva vremena.

Dodik i Tomić položili su danas vijence na spomen-obilježje na Mrakovici.