{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Vlada opredijeljena za poboljšanje života Srebrenice

F
25.4.2007. u 16:18
0
0
Dodik: Vlada opredijeljena za poboljšanje života Srebrenice
0
Dodik: Vlada opredijeljena za poboljšanje života Srebrenice
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas nakon razgovora s rukovodstvom Općine Srebrenica da je Vlada opredijeljena da poboljša uvjete života u Srebrenici, te da će se ta lokalna zajednica moći da kandidira i za dobijanje novca iz Fonda za razvoj istočnog dijela RS-a u vrijednosti 100 miliona maraka, a koji će se puniti od privatizacije.
Delegacija Vlade RS-a predstavila je rukovodstvu Srebrenice program ekonomsko-socijalnog razvoja te općine za čiju će realizaciju entitetska vlada izdvojiti 16 miliona KM, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Tokom razgovora Dodika s načelnikom Srebrenice Abdurahmanom Malkićem i predsjednikom Skupštine općine Radomirom Pavlovićem bilo je riječi i o pokretanju privrednih resursa i revitalizaciji postojećih kapaciteta.

Dodik je istaknuo da je Vlada odlučna da izvrši reviziju privatizacije preduzeća u Srebrenici.

Osvrćući se na inicijativu za davanje posebnog statusa Srebrenici Dodik je ponovio stav Vlade RS-a da ne može biti izdvajanja te općine iz ustavnopravnog poretka RS-a.

Načelnik Općine Srebrenica Abdurahman Malkić rekao je da je danas dogovoren koordinirani rad Vlade i rukovodstva Općine na poboljšanju ukupnog ekonomskog i socijalnog stanja općine i da je danas zajednički podržana inicijativa da se u Srebrenici otvori odjeljenje Suda i Tužilaštva BiH, te da se zajednički radi na osiguranju ravnomjernog zapošljavanja u organima uprave i javnim preduzećima.

Predsjednik Općine Srebrenica Radomir Pavlović je današnji sastanak ocijenio kao veoma koristan ističući da je dogovoren ravnomjeran razvoj općine Srebrenica i jedanak pristup u tom razvoju svim građanima bez obzira na nacionalnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: