{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Vlada opredijeljena za poboljšanje života Srebrenice

F
25.4.2007. u 16:18
0
0
Dodik: Vlada opredijeljena za poboljšanje života Srebrenice
0
Dodik: Vlada opredijeljena za poboljšanje života Srebrenice
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas nakon razgovora s rukovodstvom Općine Srebrenica da je Vlada opredijeljena da poboljša uvjete života u Srebrenici, te da će se ta lokalna zajednica moći da kandidira i za dobijanje novca iz Fonda za razvoj istočnog dijela RS-a u vrijednosti 100 miliona maraka, a koji će se puniti od privatizacije.
Delegacija Vlade RS-a predstavila je rukovodstvu Srebrenice program ekonomsko-socijalnog razvoja te općine za čiju će realizaciju entitetska vlada izdvojiti 16 miliona KM, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Tokom razgovora Dodika s načelnikom Srebrenice Abdurahmanom Malkićem i predsjednikom Skupštine općine Radomirom Pavlovićem bilo je riječi i o pokretanju privrednih resursa i revitalizaciji postojećih kapaciteta.

Dodik je istaknuo da je Vlada odlučna da izvrši reviziju privatizacije preduzeća u Srebrenici.

Osvrćući se na inicijativu za davanje posebnog statusa Srebrenici Dodik je ponovio stav Vlade RS-a da ne može biti izdvajanja te općine iz ustavnopravnog poretka RS-a.

Načelnik Općine Srebrenica Abdurahman Malkić rekao je da je danas dogovoren koordinirani rad Vlade i rukovodstva Općine na poboljšanju ukupnog ekonomskog i socijalnog stanja općine i da je danas zajednički podržana inicijativa da se u Srebrenici otvori odjeljenje Suda i Tužilaštva BiH, te da se zajednički radi na osiguranju ravnomjernog zapošljavanja u organima uprave i javnim preduzećima.

Predsjednik Općine Srebrenica Radomir Pavlović je današnji sastanak ocijenio kao veoma koristan ističući da je dogovoren ravnomjeran razvoj općine Srebrenica i jedanak pristup u tom razvoju svim građanima bez obzira na nacionalnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: