{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik vjeruje u dogovor o raspolaganju pokretnom vojnom imovinom

F
7.2.2008. u 18:04
0
0
Dodik vjeruje u dogovor o raspolaganju pokretnom vojnom imovinom
0
Dodik vjeruje u dogovor o raspolaganju pokretnom vojnom imovinom
Vlada Republike Srpske razmatrala je danas problem u vezi s raspodjelom pokretne vojne imovine u entitetima, ali nije donijela konkretnu odluku o tom pitanju, izjavio je entitetski premijer Milorad Dodik.
Potvrdivši da je razmatran Prijedlog sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnu vojnu imovinu, Dodik je ponovio da Vijeće ministara BiH treba da se izjasni o tom pitanju, te da se nada se da će naći rješenje za ovo pitanje.

Upitan da li je od nekih ambasadora u BiH traženo da se RS odrekne viška pokretne vojne imovine u korist Oružanih snaga u BiH, Dodik je rekao da se o pitanju podjele te imovine još pregovara.

Podsjetio je i na sporazum triju premijera u BiH, kojim je predviđeno da se pokretna vojna imovina potrebna Oružanim snagama prenese na nivo BiH, a ostatak ostane vlasništvo entiteta.

"Sada u tom sporazumu imamo prijedlog da se regulira status oružja, municije i eksploziva koji su popisani pod kontrolom Oružanih snaga. Mi smo o tome razgovarali i imamo neke prijedloge", kazao je Dodik i naglasio da će biti nastavljeni pregovori o tome i vjeruje da će doprinijeti rješavanju ovog pitanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: