{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik vjeruje u dogovor o raspolaganju pokretnom vojnom imovinom

F
7.2.2008. u 18:04
0
0
Dodik vjeruje u dogovor o raspolaganju pokretnom vojnom imovinom
0
Dodik vjeruje u dogovor o raspolaganju pokretnom vojnom imovinom
Vlada Republike Srpske razmatrala je danas problem u vezi s raspodjelom pokretne vojne imovine u entitetima, ali nije donijela konkretnu odluku o tom pitanju, izjavio je entitetski premijer Milorad Dodik.
Potvrdivši da je razmatran Prijedlog sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnu vojnu imovinu, Dodik je ponovio da Vijeće ministara BiH treba da se izjasni o tom pitanju, te da se nada se da će naći rješenje za ovo pitanje.

Upitan da li je od nekih ambasadora u BiH traženo da se RS odrekne viška pokretne vojne imovine u korist Oružanih snaga u BiH, Dodik je rekao da se o pitanju podjele te imovine još pregovara.

Podsjetio je i na sporazum triju premijera u BiH, kojim je predviđeno da se pokretna vojna imovina potrebna Oružanim snagama prenese na nivo BiH, a ostatak ostane vlasništvo entiteta.

"Sada u tom sporazumu imamo prijedlog da se regulira status oružja, municije i eksploziva koji su popisani pod kontrolom Oružanih snaga. Mi smo o tome razgovarali i imamo neke prijedloge", kazao je Dodik i naglasio da će biti nastavljeni pregovori o tome i vjeruje da će doprinijeti rješavanju ovog pitanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: