BiH
0

Dodik: Važniji 3. puk RS-a nego Komšić na ceremoniji

FENA
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je danas da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić smatrao da treba da dođe u Banju Luku na svečanost povodom obilježavanja 15. godišnjice Vojske RS-a i druge godišnjice 3. pješadijskog puka (RS) Oružanih snaga BiH, te da ne zna zašto su predstavnici boračkih kategorija zbog Komšićevog dolaska napustili današnji skup.

"Mislim da je bilo važnije dati značaj postrojenom 3. pješadijskom puku RS-a, ljudima koji žele da evociraju uspomene na Vojsku RS-a nego činjenicu da je tu Željko Komšić", kazao je Dodik u izjavi novinarima.

Istaknuo je da je Komšić vjerovatno smatrao da treba da dođe na ceremoniju u Banju Luku, te da ne zna zašto su predstavnici boračkih kategorija tako postupli jer je bilo važnije da se oda pažnja postrojenim vojnicima.

Nakon Komšićevog dolaska svečanost u Kasarni "Kozara" u Banjoj Luci napustili su predsjednici Boračke organizacije RS-a Pantelija Ćurguz, Saveza logoraša Branislav Dukić, te predstavnici Udruženja nestalih i ubijenih civila i boraca RS-a.