BiH
0

Dodik uputio božićnu čestitku

FENA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas božićnu čestitku patrijarhu srpskom Pavlu, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim hrišćanima u Bosni i Hercegovini koji praznuju po julijanskom kalendaru.

„Povodom nastupajućeg praznika, rođenja Gospoda Isusa Hrista, uime Vlade RS-a i svoje lično ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke! Uz želju da u miru, zdravlju i sreći, ozareni svjetlošću i radošću velikog vitlejemskog događaja, provedete naredne praznične dane, pozdravljam Vas drevnim i neprolaznim pozdravom radosti i mira: Mir božiji, Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki premijera Dodika.

Čestitku povodom Božića, njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Pavlu, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj koji praznuju po julijanskom kalendaru,uputio je, uime Republičkog sekretarijata za vjere, direktor Jovo Turanjanin.