BiH
5

Dodik u Laktašima pozvao glasače da daju podršku SNSD-u

SRNA
(Foto: SRNA)
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je večeras stanovnike opštine Laktaši da na predstojećim izborima glasaju za kandidata SNSD-a za načelnika opštine Ranka Karapetrovića koji razumije šta je lokalna uprava i za odborničku listu stranke kako bi osvojili 15 mandata u lokalnom parlamentu.

"Vi ste politički veoma pismen narod, stabilne opštine nema ako ima 20 partija u skupštini, samo se svađaju. Treba nam 15 odbornika da rade na miru", rekao je Dodik večeras na predizbornom skupu stranke u Drugovićima u opštini Laktaši.

Dodik je istakao da poštuje domaće investitore koji zapošljavaju u svom mjestu, koji su socijalno odgovorni, te zahvalio porodici Đukić koja je, kako je rekao, dala pečat razvoju Laktaša, što treba cijeniti i poštovati.

"Laktaši su sinonim uspjeha i mi taj uspjeh moramo da nastavimo da ostvarujemo", poručio je Dodik i najavio da će u Drugovićima biti izgrađena petlja i proširen put, te razvijena industrijska zona.

Dodik je istakao da je zainteresovan da ovo mjesto bude sigurno za život i da se zato i bori, jer želi da tu ostane sa svojom porodicom, djecom, unučadima.

On je pozvao okupljene da izađu i na referendum a 2. oktobra na izbore, te im poručio da je njegova snaga uvijek bila u snazi podrške koju je imao na izborima.

"Bez političke snage nema ni ovog naroda, ako nema koncentrisane političke snage prema ličnostima i partijama nema ovog naroda. SNSD je politička partija koja se bavi strukturalnim razvojnim politikama na različitim nivoima", rekao je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da je cilj stranke pobjeda u Laktašima, odnosno pobjeda za Republiku Srpsku, jer jake opštine znače jaku Republiku.

Ona je zahvalila predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku jer je "znao na vrijeme pokazati sa kojim izazovima se treba suočiti" te dodala da je SNSD organizacija koja je uspjela da odgovori na potrebe građana i Republike Srpske.

Cvijanović je na tribini u Drugovićima zahvalila građanim za dugogodišnju podršku, te istakla da to pokazuje da SNSD zna da vlada.

"Dvadeset godina postojanja SNSD-a i namjera da postojimo u budućnosti pokazuje da znamo šta radimo. Zašto smo ostali tako jaki? Zato što se u SNSD ne ulazi da bi se iz njega izašlo, već ostalo", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su lokalne teme važne, ali da u RS nema velikih i malih tema, jer je svaka tema velika, odnosno važna za RS.

Cvijanović je pozvala građane da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike, a 2. oktobra na lokalne izbore i podrže kandidate SNSD-a.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da su Laktaši podarili Republici Srpskoj predsjednika koji ima viziju, koji je nadmašio zajednicu u kojoj je rođen i energiju podario RS i narodu kojem pripada.

"Dvije godine nakon opštih izbora nismo očekivali da će Savez za promjene tako snažno da okrene leđa RS i narodu i podrži platformu Bakira Izetbegovića - jaka BiH, što slabija Republika Srpska", rekao je Špirić.

On je naglasio da građani 2. oktobra mogu birati ili probosanski blok koji znači što više BiH u RS ili prosrpski blok koji znači Republika Srpska.

"Jedan mora da kapitulira. I zato sam ubijeđen da će ovo biti nova snaga i vjetar u leđa SNSD-u i predsjedniku Miloradu Dodiku koji bije bitku za status i položaj Republike Srpske i njene simbole", istakao je Špirić.

On je ocijenio da je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Laktaši Ranko Karapetrović čovjek koji će ovoj opštini podariti novu viziju razvoja, a koja podrazumijeva definisanje novih, sektorskih politika, zapošljavanje, socijalnu politiku, distribuciju ekonomske moći ka periferiji.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Laktaši Ranko Karapetrović poručio je da će vlast SNSD-a u Laktašima nastaviti da radi uspješno kao i do sada, ali u većoj komunikaciji sa građanima.

On je naglasio da je osnovna programska orijentacija SNSD-a podsticanje privrede, te realizovanje važnih projekata u dogovoru sa mještanima ove lokalne zajednice, dodajući da će, između ostalog, raditi na stvaranju ambijenta na privlačenju stranih i domaćih investitora i stvaranje novih radnih mjesta.

Na tribini predstavljeni i kandidati SNSD-a za odbornike, a nosilac liste Boris Spasojević pozvao je građane da i dalje daju podršku kandidatima ove stranke da nastave uspješno da vode Laktaše, ističući da SNSD zna da vodi lokalnu vlast.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Laktaši Branislava Milekić zahvalila je građanima što su znali da prepoznaju značaj SNSD-a za opstanak Republike Srpske.

"Zahvaljujući vašoj podršci realizovani su mnogi značajni projekti u RS i Laktašima. Ljudi iz SNSD-a koji vrše vlast pokazuju punu odgovornost i socijalnu osjetljivost prema onima kojima je pomoć potrebna, na čemu ćemo posebno insistirati i u narednom periodu", poručila je Milekić.