Stara praksa
461

Dodik u ime BiH, ali bez državne zastave primio ruskog parlamentarca

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa poslanikom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i predsjednikom Ruske humanitarne misije Jevgenijem Primakovim.

Dodik je ruskog parlamentarca primio u Banjoj Luci, ali bez ikakvog obilježja države BiH, u ime koje je i primio ruskog kolegu.

Tokom sastanka konstatovano je da su odnosi BiH i Ruske Federacije dobri, kao što su dobre i pretpostavke da se ta saradnja unapređuje u svim oblastima. Privredna saradnja je svakako jedna od tih oblasti za čije intenziviranje vlada obostrani interes. Naglašeno je i da je ta saradnja posebno dobra sa Republikom Srpskom, u koju je Ruska Federacija ušla sa značajnim investicijama.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i poslanik Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Jevgenij Primakov razgovarali su i o aktuelnim političkim pitanjima u BiH, s naglaskom na formiranje vlasti na nivou BiH, ali i evropskim integracijama za koje je u BiH postignut konsenzus, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.